Your Nav Bar Here

15.12.13

LCHF-Muffins med chokolade

Disse muffins er så lækre, at man slet ikke tænker over at der ikke er sukker i. Opskriften er inspireret af Kims Køkken, men jeg har lavet min egen version med dejlig mørk chokolade, og til gengæld uden topping. Men i skal passe på med at lave for mange, de er svært vanedannende ;)


LCHF-Chokolademuffins
ca. 5 stk (jeg lavede 12 små og 2 almindelige)

2 æg
½ tsk vanillepulver
1 spsk sukrin gold
1 spsk sukrin+
½ dl affedtet mandelmel
½ dl kværnede mandler
1 tsk bagepulver
60 g smeltet smør
75 g mørk chokolade, min. 70%

Tænd ovnen på 170 grader. Æg, vanillepulver og begge former for sukrin køres i røremaskine eller med elpisker et par minutter til det er næsten hvidt, og meget luftigt. Mandelmelet, de kværnede mandler og bagepulveret blandes, og røres i æggemassen ved lavere hastighed. Til sidst røres det smeltede smør i dejen, og chokoladen hakkes og vendes i. Dejes fordeles i forme, som fyldes ca. 3/4 op. Bag i ca 10-15 min., men hold øje undervejs, da det er meget forskelligt fra ovn til ovn, og om du har valgt at lave store eller små muffins.

Kagerne er bedst når de har stået på køl og chokoladen har sat sig. God fornøjelse :)

0 kommentarer:

Send en kommentar