Your Nav Bar Here

31.10.13

Chokomousse

Så blev det tid til lidt dessert. Siden jeg er begyndt på LCHF har chokolademoussen været min "go-to"-dessert når vi har haft gæster, fordi det bare er super let og samtidig vildt lækkert at lave. Her kommer min version, pas på I ikke bliver afhængige!


Chokomousse
til 2 pers.

2 æggeblommer
1 spsk sukrin+
lidt vanillepulver
1½ dl fløde
75 g mørk chokolade
evt. ekstra fløde og friske bær på toppen

Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommerne hvide med sukrin+ og vanille. Fløden piskes i en anden skål, den skal bare lige blive stiv, pas på den ikke bliver overkørt.

Når chokoladen er kølet lidt af, blandes den i æggemassen. Et par skefulde af flødeskummen røres heri, dette sikrer en blød og ensartet konsistens. Resten af flødeskummet vendes forsigtigt i.

Moussen fordeles i to glas og sættes på køl mindst ½ time. Den bliver bedre når den har stået et par timer, hvis man ellers kan vente så længe! Den pyntes evt. med flødeskum og friske bær. Især bærene er anbefalelsesværdige, fordi de giver et dejligt syrligt modspil til den ellers lidt tunge mousse.

0 kommentarer:

Send en kommentar